Evgenija Jeremić
predsednik ogranka - TELOK BEOGRAD
+381(0)69/3259-799

Evgenija Jeremić, rođena je u Kragujevcu 1991 godine, gde je završila svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje na odseku za solo pevanje u klasi Lidije Jevremović.

Studije solo pevanja započinje na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u klasi prof. Marine Trajković Bidžovski. Studije nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i masterirala juna 2016-te godine, u klasi prof.dr. Violete Pančetović Radaković.

Tokom školovanja, učestvovala je na takmičenjima na kojima je osvajala prve nagrade, a od najbitnijih se izdvajaju sledeće:

Prva nagrada na 2. Internacionalnom takmičenju „Elena Nikolai“ (Bugarska, 2014-tegodine),

Prva nagrada na 43. Internacionalnom takmičenju Muzičke omladine Jeunesses Musicales (Srbija, 2013-te godine), kao i nagrade i zvanja laureata na takmičenjima: Nikola Cvejić (Ruma), Lazar Jovanović ( Beograd), Petar Konjović (Beograd).

2011-te godine, primljena je u operski studio „Borislav Popović“ Narodnog Pozorišta u Beogradu, koji je vodila primadona Radmila Bakočević, a potom i prvakinja opere Suzana Šuvaković Savić. U operi „Sestra Anđelika“ debituje 2012-te godine, kao član operskog studia i tako započinje saradnju sa Narodnim pozorištem u Beogradu. U maju 2014-te godine, u okviru operskog studia Fakulteta muzičke umetnosti, pod dirigentskom palicom Dragane Radaković, debituje i u ulozi Stanke iz opere „Na Uranku“ Stanislava Biničkog. Njen operski repertoar obuhvata i sledeće uloge: Violeta Valeri (Đ. Verdi – „Travijata“), Dezdemona (Đ. Verdi – „Otelo“), Sestra Anđelika (Đ. Pučini – „Sestra Anđelika“), Mimi (Đ. Pučini – „Boemi“), Rozalinda (J.Štraus –„Slepi miš“) Mikaela ( Ž. Bize- „Karmen“) kojom je debitovala u Japanu 2020-te godine, uloge iz nacionalnog operskog repertoara poput Koštane ( P. Konjović – „Koštana“) i Stanke ( S. Binički – „Na uranku“) kao i uloge u projektu "Crossopera: Drugost, strah i otkrice" pod pokroviteljstvom Evropske unije i Kreativne Evrope.

Kao solista, nastupala je sa orkestarskim i kamernim ansamblima u državi i inostranstvu, kao što su: Orkestar opere Srpskog narodnog Pozorista u Novom Sadu, sa kojim je i bila na turneji u Kini 2020-te godine (pod dirigentskom upravom Andree Solinasa), Hor i Simfonijski orkestar Radio televizije Srbije (pod upravom maestra Bojana Suđića), Beogradskom filharmonijom (pod upravom Danijela Rajskina i Gregori Asa), Beloruskom filharmonijom, orkestrom Plovdivske opere (Bugarska), orkestrom opere iz Brašova (Rumunija), umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“, Filharmonijom mladih „Borislav Pašćan“ (pod upravom Đorđa Pavlovića), Niškom filharmonijom...

Tokom studija, 2014-te postaje dobitnik iz fondova Danice Mastilović i Biserke Cvejić, a 2015-te je proglašena za studenta generacije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Iste godine postaje i dobitnik revije klasične muzike „Muzika klasika“, za najmlađeg izvođača godine. U Minsku, 2016-te godine postaje dobitnik i međunarodno priznate umetničke nagrade „Belbrend“ u kategoriji za solo pevanje. Takodje je dobitnik jos dve znacajne nagrade: nagrada UMUS-a za najsupesnijeg mladog umetnika u 2018-oj godini, i nagrade Narodnog pozorista u Beogradu za ulogu Kostane u istoimenoj operi Petra Konjovica.

Trenutno radi kao nastavnik solo-pevanja u Muzičkoj školi „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu.