PROJEKTI UDRUŽENJA TELOK

Od marta 2021. godine Udruženje TELOK realizuje veliki broj projekata, ali moramo navesti da postoje aktivnosti koje Udruženje ne ubraja u svoje projekte, a to su: Koncerti mladih umetnika, tradicionalni Božićni koncert TELOK-a, promocije knjiga, publifikacije, časopis TELO KULTURE kao i sav humanitarni rad i aktivnosti Udruženja TELOK.
Opštirnije o svim projektima Udruženja možete pronaći u odeljku "Novosti"

EduHELP Program (Konsultacije) je prvi projekat Udružanje TELOK koji je počeo samim otvaranjem Udruženja i traje bez prestanka. Program je otvoren sa ciljem da pomogne mladim i talentovanim učenicima i studentima da svoje školovanje nastave na željenom mestu i uspešno se pripreme za prijemni ispit na željenoj akademiji.

Internacionalni festival “The Heart of Serbia” 2021. je zajednički projekat u konzorcijumu Udruženje TELOK, Arhangeli Srbija, SPASp, Kulturno-istorijskog centra Prestonica i Uporišta za mlade umetnike THALIA.

Projekat je 2021. osmišljen kao online takmičenje iz solo pevanja, kamerne muzike, mjuzikla popa i roka. A uspešno je zavšen sa velikim brojem prijavljenih kandidata.

 

Mladi Svuda je projekat koji je uspešno realizovan kroz 12 različitih događaja u kojima su učestvovali mladi i talentovani kragujevčani koji su svoje školovanje nastavili u inostranstvu.

Festival “KULLTURA” je projekat koji je nastao u aprilu 2022. godine, u mesecu kada su se sve sale otvorile i kulturno-umetnička dešavanja dozvoljena da se održavaju bez ikakvih zabrana ili uslova.

U okviru ovog festivala održane su Edukativne radionice, Solistički koncerti, Koncerti kamernih ansambala, koncert Muzičke škola “dr Miloje Milojević” kao i izložba Dragana Stojkovića Macole.

Centralna lokacija za održavanje festivala bila je Galerija “Đura Jakšić” Kragujevac

Projekat koji slične sadržine kao i predhodni istoimeni festival. Velika razlika je što se ovaj festival održao uživo i u sklopu njega održana su takmičenja iz solo pevanja, kamerne muzike, mjuzikla popa i roka, etno/tradicionalne muzike. Realizovani su 10 besplatnih masterclassova eminentnih pedagoga i fonijatara sa prostora Evrope. Izvedena je Opera “Na uranku”, mjuzikl “Veselo devojačko veče” i još mnogo koncerata u toku samog festivala.

Prvi inkluzivni projekat Udruženja TELOK koji je imao prvobitni cilj da omogući školovanje u visokoškolskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Pored toga ovaj projekat je doneo dosta dobrih stvari i aktivnosti.
– Eksperimentalno-istraživački period
– Plugin TELOKHelper
– Predlog izmene zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja
– Centar za inkluzivno obrazovanje Univerziteta u Kragujevcu (predat predlog osnivanja)

Više o ovom Centru možete pogledati na sajtu www.b4u.rs

Udruženje TELOK i Centar Balkan za Tebe su otvorili najveću balkansku platformu za donacije. Platforma je kreirana prema najsavremenijim IT standardima i sertifikatima, te donatorima nudi maksimalnu zaštitu podataka i mogućnost doniranja iz svih krajeva sveta putem debitnih, kreditnih i poslovnih kartica. Više o samoj platformi pogledajte na linku – balkandonira.org

Više o ovome na sajtu formuma – balkanforyou.org

Drugi inkluzivni projekat Udruženja koji ima za cilj da muzički obrazuje decu romske nacionalnosti.

Cilj ovog projekta jeste povezivanje i međunarodna saradnja profesora i učenika sa prostora bivše Jugoslavije. Ovakav vid projekata podstiče mlade na razvijanje i upoznavanje sa drugačijim načinima rada kao i na neizvežnu međunarodnu saradnju koja konstantno doprinosu društvu.

Projekat organizuju Udruženja: Udruženje “TELOK”, Udruženje Kulturno istorijski centar “Prestonica” i Udruženje “Arhangeli Srbija”

Projekat je realizovan uz pomoć i podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Centar “Balkan za tebe” pokreće inicijativu pod nazivom “Prijavi sajber nasilje”. Razlozi za pokretanje ove akcije je to, što u poslednjih šest meseci na teritoriji Republike Srbije možemo videti veliki broj primera sajber nasilja koje, nažalost, utiče na ljudske živote. Pored toga dosta žrtava nasilja ima strah prijaviti ga policiji (MUPu), a očevici nasilja u 95% slučajeva to ne žele, jer misle da bi stvorili neprijatnu situaciju žrtvi.

Više i opštirnije na sajtu Centra “Balkan za tebe” – b4u.rs

Festivali Balkan for YOU je program Centra “Balkan za tebe”. Festivali imaju cilj pomoći najugroženijoj deci sa teritorije gde se festival održava.

Više na – balkanforyou.org

 

Projekat iz kog je nastao Centar za razvoj javnog informisanja.

CZRJI predstavlja jedinstveni centar na području Republike Srbije čiji je osnovni cilj JAVNO INFORMISANJE. Svoj cilj će sprovoditi kroz kreiranje audio-video sadržaja, objavljivanja informacija putem svojih web portala i kanala socijalno-društvene komunikacije.

Festival „IMPULS MLADIH“ je festival namenjen mladim izvođačima klasične muzike. Festival ima za cilj da promoviše mlade izvođače u najboljem svetlu i da im da slobodu da sami osmisle svoj nastup (podstakne kreativne sposobnosti) uz poštovanje određenih kriterijuma.

EduGRANT je projekat Udruženja TELOK koji se realizuje od 2023. godine.

EduGRAT ima za cilj da stipendiranje učenika i studenata.

Godišnji budžet za ovaj projekat je 116.500.000 dinara.

Proces realizacije ovog projekta možete videti u odeljku “Konkursi”.

Centar za mladie lidere “TEMBRUM” osnovan u maju 2023. godine od strane Udruženja TELOK, a na predlog predsednika Udruženja Stefana Milivojevića koji je i direktor Tembruma.

Osnovna ideja Tembruma je da mladim ljudima da priliku za posao, a centar sama po sebi ima veoma širok spektar delovanja i oblasti rada. Od IT sektora pa sve to organizacije velikih eventova, influence marketinga, produkcije, biznis razvoja itd.

Web aplikacija “Probudi Se” – www.probudise.rs

Sve informacije na – ifss.org.rs

Veliki broj donatora, institucija, fondacija i udruženja su doprineli razvoju projekata i ostalih aktivnosti Udruženja, a o tome ko su oni možete pogledati u odeljku sajta "Partneri", a ovim putem im se ponovo neizmerno zahvaljujemo!