Festival “КУЛЛТУРА”

Obaveštavamo vas da od sutra kreće novi kulturno-umetnički festival КУЛЛТУРА. Festival će se održati u Kragujevcu, u našoj Prestonici kulture.

Festival je osmišljen kao mesečni kulturno-umetnički program koji TELOK poklanja Kragujevcu. Na programu festivala će se naći 4 koncerta, a festival će se otvoriti na neočekivan način, a to je premijerno izdanje prvog broja časopisa “TELO KULTURE”.

Festivalu se priključila Galerija “Đura Jakšić” Kragujevac, naš veliki prijatelj i stalni saradnik u organizaciji koncerata. Ovoga puta Galerija je pripremila i organizovala Izložbu Skulptura i crteža Autora Dragana Jovićevića Macole koja će biti svečano otvorena 06. aprila u 19 časova na vać poznatom mestu.

Prvi put u ovih godinu dana koliko TELOK postoji priključila nam se i Muzička škola “dr Miloje Milojević” koja će predstaviti svoje najperspektivnije učenike na koncertu koji će se održati 19. aprila u Galeriji “Đura Jakšić” Kragujevac sa početkom u 20 časova.

Na programu će se naći i dve sjajne pijanistkinje. mr Diana Jovanović koja će prvi put kragujevačkoj publici predstaviti na koncertu koji će se održati 13. aprila u Galeriji “Đura Jakšić” Kragujevac sa početkom u 19 časova i nama već poznata, sjajna Ana Stefanović koja će nastupiti 27. aprila u Galeriji “Đura Jakšić” sa početkom u 19 časova.

Ovaj festival takođe ima za cilj da mladim umetnicima predstavi nove vidike i tipove obrazovanja. U tome nam je pomogla Fondacija TEMPUS koja je pripremila prezentaciju “Mogućnosti za mobilnost studenata kroz programe Erazmus+ i Ceepus”.

Kamerna muzika 20. i 21. veka zauzima značajni položaj u sadašljem modernom društvu, a nju će predstaviti studenti FILUM-a Odseka za muzičku umetnost Katedre za kamernu muziku koncertom koji će se održati 18. aprila u Galeriji “Đura Jakšić” sa početkom u 19 časova.

18. April je namenjen takođe i za objavljivanje rezultata Literarnog konkursa koji je TELOK organizovao sredinom meseca marta.

Za više informacija o programima samih koncerata pratite nap zvanični web sajt i društvene mreže @telok.org