Međunarodni dan mladih

Na inicijativu Ujedinjenih nacija svake godine 12.-og avgusta obeležava se “Međunarodni dan mladih”. Ovaj važan datum ima za cilj da ukaže na značaj uloge mladih ljudi u društvu, kao i da se mladi podstaknu na organizovanje aktivnosti u cilju skretanja pažnje javnosti o svom položaju. Takođe, ovo je jedinstvena prilika za sve koji imaju interes da se ujedine i osiguraju da mladi budu uključeni u donošenje odluka na svim nivoima.

Pojam „mladi” opisuje fazu života između detinjstva i odraslog doba. Mladost je posebno životno razdoblje u kojem se uz biološko i psihološko sazrevanje, odvija i proces uključivanja pojedinca u društvenu zajednicu. Tokom tog razdoblja, od mladih se očekuje da razviju veštine i sposobnosti kojima bi mogli da preuzmu uloge u svim oblastima društvenog delovanja. Proces uključivanja pojedinca u društvo po pravilu traje dok se ne postigne primeren stepen socijalne autonomije, odgovornosti i samostalnost.

Osnovno delovanje TELOKa upravo i jesu mladi ljudi. Tačnije pomoć mladim i talentovanim ljudima u ostvarenju ciljeva. Zbog toga je ovaj dan za nas jako bitan i sa ponosom ga obeležavamo.

Udruženje građana “TELOK” želi svima srećan Međunarodni dan mladih.