NOVOOSTVARENE SARADNJE SA KULTURNO-ISTORIJSKIM CENTROM PRESTONICA I ARHANGELI SRBIJA

TELOK je 23. juna 2021. godine u prostorijama Kulturno-Istorijskog centra “Prestonica” i “Arhangeli Srbija” potipisao sporazum o međusobnoj saradnji, ovaj sporazum je jako bitan jer će se u narednom periodu sva tri udruženja truditi da na najbolji i najkvalitetniji način doprinesu kulturno-umetničkom sadržaju Grada Kragujevca.

Predsednik TELOK-a Stefan Milivojević je kazao;”Saradnja sa Kulturno-Istorijskim centrom Prestonica i Arhangelima ima veliki značaj, u planu su mnogi projekti koje će ova tri udruženja realizovati i na taj način podići svest o kulturi i muzici u Kragujevcu takođe oživeti neka dešavanja koja su se realitovala pre pandemije COVID-19, a sada ih više nema. Pored ovih planova u toku je realizacija časopisa o kulturi, muzuci i umetnosti koji će uređivati referentni profesori i umetnici iz tih oblasti”

Profesor Vojislav Spasić umetnički rukovodilac Udruženja Kulturno-Istorijskog centra Prestonica i Udruženja Arhangeli Srbija nadovezao se na ovu temu i kazao; “Grad u kome omladina nema aktivnosti, nema perspektivu. Energetsko-emotivna vakcina ove novonastale ekipe daje dobru šansu za umetničku regeneraciju i priliv zdrave i pozitivne energije. U ovoj varijanti pruža se povoljna šansa za inovacije i i podstrek opstanku celoga regiona u kulturološkom i umetničkom smislu. Najvažnije je mladim ljudima dati šansu i podršku, a njihovim radom i energijom uspeh sigurno neće izostati!”