Prijem počasnih članova Udruženja građana “TELOK”

Dana 16. aprila 2021. godine na drugoj sednici upravnog odbora Udruženja građana “TELOK” jednoglasno je usvojen prednog da se prof. Suzana Maročik i prof. Karolj Maročik proglase POČASNIM ČLANOVIMA TELOKA.

Profesori Suzana i Karolj Markočik su godinama unazad poznati kao porodica koje svoje znanje nesebično poklanja mnogobrojnim mladim talentima. U svojoj karijeri su iznedrili mnogo flautista koji su postigli velike uspehe širom sveta.

prof. Karolj Maročik
prof. Suzana Maročik

Suzana Maročik rođena 1963. godine, diplomirala je flautu u Beogradu na FMU u klasi profesora Miodraga Azanjca. Dobitnik je nagrada Saveza udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije za izuzetne podagoške rezultate 1996. i 2002. godine. Radi kao redovni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na predmetu Metodika nastave flaute i profesor je flaute u muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković” u Čačku

Karolj Maročik rođen 1961. godine. Flautu je diplomirao u Beogradu na FMU u klasi prof. Miodraga Azanjca. Dobitnik je nagrada Saveza udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije za izuzetne podagoške rezultate 1996. i 2000. godine. Redovno održava seminare i kurseve u raznim gradovima Republike Srbije i Crne Gore. Uzima učešće žirija na mnogim takmičenjima flaute i kamerne muzike. Predaje flautu kao redovni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Udruženje građana “TELOK” ovim putem želi dobrodošlicu profesorima Suzani i Karolju Maročik.