Promocija knjige – MOZAIK SEĆANJA: Zoran Hristić

Promocija knjige Autora Snežane Nikolajević MOZAIK SEĆANJA: Zoran Hristić biće održana u utorak 15. marta u Galeriji “Đura Jakšić” Kragujevac sa početkom u 18 časova.

Na promociji knjige govoriće prefosor Ljuba Brkić, profesor i pijanista Vesna Kršić i Autor knjige muzikolog i pijanista Snežana Nikolajević. Klavirske kompozicije kopozitora Zorana Hristića izvodiče Vesna Kršić i Snežana Nikolajević.

U sličaju interesovanja za kupovinu knjige, na promociji će biti dostupna sa 50% popusta u odnosu na cenu u RTS-ovoj knjižari.

Zbog ograničenog broja mesta promociju knjige možete pratiti i uživo putem linka.

Zoran Hristić (1938–2019), jedan od najznačajnijih srpskih kompozitora, svojim životom, stavovima, pogledima i delovanjem je pravi predstavnik duha i odlika beogradske umetničke sredine.

Talentovan, šarmantan, lep, obrazovan, elokventan, zanimljiv, kozer, boem… Sa lakoćom i neoposrednošću u komunikaciji delovao je na umetničkom i društvenom planu.

Knjiga koju je Snežana Nikolajević napisala o njegovom životu i stvaralaštvu, Mozaik sećanja: Zoran Hristić, nije monografija u strogom smislu te reči, ali će svakako čitaocima dati sliku jedne jake i zanimljive stvaralačke ličnosti. To je zbir pogleda Hristićevih prijatelja i saradnika „prerađen” kroz njeno lično sećanje na njega i viđenje njegovog opusa.